Välj delstat

Tillbaks till förstasidan

Bil Florida 2005

Chevrolet för flera

Impala 2007

Chevrolet 2008

Iowa Toyota i Florida

Malibu 2010

Zoe from Missouri

amerikafararna logo rak

Våra gemensamma resor - hittills!

2001 juni - flyg till New York (JFK) från Malmö via Amsterdam med KLM. Tillbaks samma rutt. Blev försenade till AMS och missade vår anslutning, nästa plan ställdes in, så när platserna fördelades till tredje flighten kände vi inte alls för att frivilligt stå över våra platser och få en voucher till nästa resa...

2002 oktober - flyg till San Francisco från Köpenhamn via Paris, hem från Los Angeles via Seattle. Bil genom Kalifornien på bland annat Highway 1 samt till Las Vegas. Flyget till Paris försenat, våra platser var längst bak i planet, så när vi hörde våra namn ropas upp efter landningen hade vi inte en chans att komma fram i planet. Efter att sånär lurats bort till fel terminal på flygplatsen kom vi ombord som de två sista på planet till SFO...

2003 september - flyg från Köpenhamn till London, kryssning från Southampton till New York med Cunards fartyg QEII. Flyg till Köpenhamn.

2004 mars - flyg till Orlando via Newark från Köpenhamn, hem från Miami via Washington. Bil genom sydstaterna till New Orleans, vidare upp genom Georgia till South Carolina och ner till Key West.

2005 april - flyg till Washington från Köpenhamn. Bil från Virginia med Delaware i öst till Kentucky och Indiana i väst, vidare genom Pennsylvania till New Jersey. Hem från Newark.

2005 november - flyg Köpenhamn - London - Miami. Kryssning i Karibien en vecka, flyg hem från Orlando via London.

2006 maj - flyg till Chicago från Köpenhamn, besök ett par timmar i Kanada (Niagarafallen). Denna gång med besök i North och South Dakota samt Nebraska i väst och New England samt Vermont och Maine i nordost. Hemresa från Newark.

2007 juni - flyg till Seattle, kryssning i Alaska. Bil i nordvästra USA: Washington, Idaho, Montana och Wyoming bort till South Dakota och tillbaks mot Oregon. Hemresa från Seattle.

2007 november - flyg till/från Newark under en långweekend. Dock fick vi landa på reservflygplatsen Newburgh innan vi kom fram till slutdestinationen.

2008 augusti - flyg från Köpenhamn till Salt Lake City via Newark. Bil från SLC till St Louis, därifrån Amtrak till New York via Chicago. Flyg hem från Newark.

2009 augusti - flyg till Newark. Efter några dagar i NYC fortsatte vi till Miami via Washington. Bahamaskryssning "över helgen" och sedan flyg hem via rutten Miami - Chicago - Köpenhamn. Intressant toa-upplevelse för Kristina tillsammans med Fru Swala i Chicago, förresten. Den kommer sent att glömmas.

2010 augusti - flyg från Köpenhamn till Nashville via Toronto. Bil runt i Tennessee via stater som Kentucky, West Virginia och Pennsylvania till New Jersey och NYC. Hem från Newark.

2011 maj - flyg från Köpenhamn till Newark t o r. Tog en tur med bil till Delaware, Washington DC och Philadelphia innan vi avslutade i Jersey City/NYC.

2011 augusti - flyg från Köpenhamn till Seattle via Toronto. Hemfärd San Francisco - Frankfurt - Köpenhamn. Bil till Portland, Oregon, Reno, Nevada, San Diego och Los Angeles innan vi avslutade i Sonoma och San Francisco.

2012 maj-juni - flyg från Köpenhamn till Chicago. Körde bil (en präktig donna vid namn Zoe) till Indianapolis och fortsatte till Pigeon Forge - Charlotte - Boston, innan vi avslutade i Jersey City/NYC. Flyg hem från Newark.

2013 augusti - flyg från Köpenhamn till Denver, via Toronto. Därefter körde vi genom Texas ner till New Orleans och vände sedan norrut och återsåg bland annat Memphis, Nashville och St Louis innan vi avslutade resan i Chicago.Totalt körde vi 550 svenska mil.

2013 november/december - flyg från Köpenhamn till Newark, upplevde Black Friday på Jersey Gardens, vidare till Washington DC och resten av veckan tillbringades omväxlande på Manhattan och i New Jersey.

2014 maj - flyg från Köpenhamn till Honolulu via Frankfurt och San Francisco. Kryssning runt Hawaii med Norwegian Cruise Line, flyg tillbaks till San Francisco och bil i norra Kalifornien och till västra Nevada innan avslut i SF. Hem med Air Canada via Toronto.

2014 november/december - New York och New England. Flyg med Air Canada - Kastrup-Frankfurt-Toronto-La Guardia och hem Newark-Toronto-Frankfurt-Kastrup. Vi valde omaket med flera delsträckor eftersom vi då fick flyga längst fram i planet till ett vettigt pris.

2015 augusti - flyg till och från Chicago via Toronto, ja det blev Air Canada igen! Vi hälsade på Johans syssling Janet med familj i Waterford, Michigan och bland mycket annat besökte vi också både Kentucky och Minnesota State Fairs. Vykortet vi skickade hem från Lansing, MI, tog vägen förbi Kuba innan det slutligen nådde Tyringe efter ett par månader.

2016 april - flyg till Miami. Vi skulle bytt flyg på Newark, men inkommande flyg var försenat flera timmar och SAS-medarbetarna vid incheckningen hittade ett alternativ som gick till Boston istället. Det var första gången vi träffade på en automat vid ankomsten till USA som tog första smällen i immigration. Vi passade på att köra upp till Louisiana och hann med några huvudstäder på köpet. Besökte Harry Potter på Universal i Orlando och var i Ft Lauderdale på en tredagars countryfestival - Tortuga - och tappade bort bilen på Sawgrass Mills parkering, ja jösses vilket rookie misstag!

2016 augusti - flyg Köpenhamn - Seattle via Toronto. Råkade ut för brandlarm mitt i natten på hotellet i Cheyenne, Wyoming. Till skillnad från Honolulu så hade vi bara tre våningar att gå ner denna gång. Besökte Red Rock utanför Denver, det är en önskan att någon gång få uppleva en konsert i den fantastiska amfiteatern. Hemresan blev dock en mardröm med en svensk medresenär som sjöng Purple Rain högt för oss alla, när han inte gick omkring och fäktade på bland andra Johan. Frun fick tillslut sitta på en liten pall i flygplansgången för att förhindra honom att röra på sig. Tyvärr inget gehör från AC gällande den här störningen, så det blev några år när vi inte åkte med dem.

2016 december - dags för resa till New York igen. För en gångs skull bokade vi hotell på Manhattan och inte i NJ. Hyrbilen hämtades givetvis på Newark. Bockade av ett antal huvudstäder samt hann med Washington DC också. Hemresan skedde utan vår förskyllan via Oslo, men SAS var snabba att kompensera vårt rättmätiga klagomål på försening och degradering. Tre dagar efter hemkomst hade vi ersättningen på kontot, och den var högre än vår kostnad för flyget.

2017 juni - flyg till Houston, Texas via London med British Airways. Firade midsommar i Corpus Christi och blev stoppade längs gränsen mot Mexiko när Johan gjorde en u-sväng på grund av oklara instruktioner från Samantha II på väg till ett kasino. Varmt som attan stora delar av resan.

2017 december - flyg till Newark, krockade efter två timmar hyrbilen i Virginia. Första sammandrabbningen under alla dessa år, även om det varit nära en hel del gånger. Mötte både sommarvärme (bland annat i Nashville) och kylslaget decemberväder med snöstorm i New Jersey. Den mest udda övernattningen skedde i en Caboose (tågvagn) i Lancaster, Pennsylvania. Köpte tvådagars bussbiljett in till Manhattan, men nyttjade bara första dagens, då vi på väg dag två fick reda på att det hänt någon incident vid bussterminalen. Det talades om en jälvmordsbombare i rusningstrafiken och då valde vi att stanna kvar i NJ.

2018 augusti - flyg till Chicago och på hotellshuttlen var vi tre personer som samtliga visade sig tagit fel buss. Chauffören lärde sig den hårda vägen att fortsättningsvis alltid fråga vilket Hyatt de som kliver in förväntar sig åka till. Vi träffade Janet och hennes man Paul igen. Körde runt Michigansjön och såg en hel del svenska influenser längs vägen. Firade Johans födelsedag i Milwaukee och besökte såväl South och North Dakota som längst bort i väst. Återbesök på Minnesota State Fair i St Paul.

2019 januari - flyg till Los Angeles via Stockholm med SAS. San Diego och sedan nytt försök att ta oss till Tucson och Phoenix utan att dö av värmeslag. Januari är bättre än augusti när det gäller temperatur utomhus. Dock hade vi frusna rutor på bilen när vi övernattat i Santa Rosa och av någon anledning medföljde ingen isskrapa med hyrbilen, så det blev att tomgångsköra och ha all värme och fläktstyrka på.

2019 juli - flyg till Chicago via Toronto. 4th of July firades för första gången i USA. Körde sedan ner till San Antonio, Texas, som "längst bort" och träffade Johans DNA-kusin Carmen och hennes Charles. Släpade med en spettekaka från Skåne till New Braunfels och eftersom vi deklarerade den väldigt nogsamt så kändes det som om vi fick vänta väldigt länge på att våra väskor skulle bli clearade i Toronto. Vi hade den ju i handbagaget, för jösse namn. Varmt som i h-e även denna sommar. Frågade några Austinbor när i hela friden man kan åka till Texas och de föreslog våren. Eller hösten. Mest udda natthärbärge denna gång var Jailers Inn i Bardstown, Kentucky. Ett B&B i häktet/finkan, vi bodde dock i fångvaktarbostaden. Eller var det kanske hotellet i Austin, det med fönster mellan badrum/toa och sovrummet? Det blev också en övernattning i Lindsborg, Kansas, denna resa och det på ett riktigt gammaldags motell.

2020 ja, det blir första året sedan 2001 som vi inte kan åka till USA. Tanken var att flyga till Toronto, stanna i stan ett par dagar och sedan hyra bil och köra ner i nordöstra USA. Vi besökte Swansons resemässa traditionsenligt, den brukar äga rum den första lördagen i mars, men var i år förlagd till den 29 februari. Vi hade också preliminärbokat Sviten på katthotellet när covid-19 lamslog hela världen (och Amerikafararna råkade befinna sig i Dublin, men det är en helt annan historia).